Natalia Bubrowska

Dyplomowany Dietetyk (Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia), a także absolwentka Uniwersytetu Jagiellońskiego na kierunku Zdrowie Publiczne. Obecnie realizuje studia doktoranckie na Wydziale Farmaceutycznym UJ w Zakładzie Bromatologii, który zajmuje się badaniem żywności. 

Zainteresowania naukowe:

Wpływ różnych rodzajów diety na zachowania ludzi w analogowych bazach kosmicznych do przeprowadzania symulacji misji księżycowych i marsjańskich.

Wpływ różnych rodzajów diety na obraz morfotyczny szpiku kostnego i parametry biochemiczne krwi.

Interesuje się szczególnie żywieniem w cukrzycy, chorobach tarczycy, sporcie, chorobach zapalnych jelit i przewodu pokarmowego, celiakii. Regularnie pogłębia swoją wiedzę uczestnicząc w licznych kursach, warsztatach i konferencjach naukowych.

Zobacz także:

Joanna Dudek

Od wielu lat pasjonatka zdrowego stylu życia, ukończyła Uniwersytet Jagielloński Collegium Medicum gdzie uzyskała dyplom dietetyka klinicznego. Jako wieloletni wykładowca przekazuje studentom wiedzę dotyczącą wpływu sposobu odżywiania na zdrowie i samopoczucie człowieka. Przygotowując wykłady poszerza swoje kwalifikacje, szukając przy tym nowych rozwiązań w zakresie leczenia dietetycznego.

Zobacz więcej...