Dobry Dietetyk Kraków - pierwsza wizyta

Jak przygotować się na wizytę?

Na pierwszej wizycie przeprowadzona zostanie bezpłatna, profesjonalna analiza składu ciała. Na jej podstawie dietetyk określi m.in. masę ciała, zawartość tkanki tłuszczowej, zawartość tkanki mięśniowej oraz stopień nawodnienia organizmu.

Na konsultacje prosimy o zabranie ze sobą wszystkich aktualnych wyników badań laboratoryjnych oraz ewentualnie innych badań, jeśli pacjent takie posiada. Podstawowe badania, które pomogą dietetykowi jak najlepiej dostosować jadłospis do potrzeb pacjenta to: morfologia, OB., kreatynina, lipidogram, glukoza, TSH.

Dodatkowo po zapisaniu się i ustaleniu terminu konsultacji wyślemy Ci dzienniczek żywieniowy, który należy odesłać na adres kontakt@witaminy-medicor.pl lub przynieść wydrukowany w dniu konsultacji.

Do badania prosimy przygotować się w następujący sposób:

1

do pomiaru przystąp z pustym pęcherzem,

2

do ok. 3 godzin przed badaniem nie wykonuj intensywnych ćwiczeń fizycznych,

3

ok. 2–3 godziny przed badaniem nie spożywaj obfitych posiłków,

4

do 1 godziny przed badaniem ogranicz spożycie dużej ilości płynów

Jak przebiega pierwsza wizyta dietetyczna?

Co otrzymasz po zakończeniu wizyty

1

indywidualnie opracowany jadłospis wraz z listą zakupów,

2

ogólne zalecenia dietetyczne dostosowane do istniejących schorzeń/chorób,

3

tabelę zamienników produktów (aby samodzielnie urozmaicać dietę),

4

informacje dodatkowe na temat poprawnego wyboru produktów spożywczych.

Przez cały okres współpracy możesz liczyć na wsparcie psychologiczne oraz motywowanie do realizacji wyznaczonego celu przez naszego sprawdzonego dietetyka.

Jak wygląda indywidualny jadłospis dietetyczny?

Każdy jadłospis składa się z kilkunastu stron, zawierających:

  • informacje ogólne i indywidualne dotyczące jadłospisu,
  • indywidualne przepisy,
  • listę zakupów,
  • i inne zalecenia, jeśli tak ustalimy.

Wszystkie dania w jadłospisie stworzone są na bazie produktów, które wcześniej wymienisz jako ‘akceptowalne’. Ilość każdego produktu w jadłospisie wyrażona jest w gramach oraz miarach domowych (np. 1 łyżeczka, 1 szklanka, ½ opakowania). Podany jest także sam przepis, czyli sposób przygotowania dania.

Co Nas wyróżnia?

  • Indywidualne podejście do każdego pacjenta
  • Jadłospisy tworzone zgodnie z preferencjami smakowymi
  • Zaangażowanie i wsparcie okazywane pacjentom w czasie trwania współpracy

W czym się specjalizujemy?

  • choroby przewodu pokarmowego – żołądka (choroba refluksowa, wrzodowa), jelit (nieswoiste choroby zapalne jelit, zespół jelita drażliwego),
  • leczenie otyłości,
  • insulinooporność i cukrzyca,
  • choroby tarczycy,
  • ciąża i w okres karmienia piersią,
  • sport.

Cennik i ustalenie pakietów dietetycznych

Przedstawiamy Państwu cennik usług z zakresu dietetyki

USŁUGA

CENA

I konsultacja dietetyczna + analiza składu ciała

112 zł 140 zł

Wizyta kontrolna

80 zł 100 zł

Jadłospis tygodniowy

120 zł 150 zł

Jadłospis dwutygodniowy

160 zł 200 zł

Modyfikacja jadłospisu (max 5 posiłków)

40 zł 50 zł

Oferta dla par

15% rabatu na wizyty i plany żywieniowe
Warunkiem korzystania z oferty dla par są wizyty we dwoje oraz wspólne plany żywieniowe (min. 50% wspólnych posiłków).

Pakiet Dietetyczny VIP

560 zł 700 zł

3-miesięczny pakiet, w skład którego wchodzi:
- pierwsza wizyta w gabinecie
- 3 wizyty kontrolne
- dwa 2-tygodniowe jadłospisy
- kontakt telefoniczny

Nasz zespół dietetyków:

Joanna Dudek

Od wielu lat pasjonatka zdrowego stylu życia, ukończyła Uniwersytet Jagielloński Collegium Medicum gdzie uzyskała dyplom dietetyka klinicznego. Jako wieloletni wykładowca przekazuje studentom wiedzę dotyczącą wpływu sposobu odżywiania na zdrowie i samopoczucie człowieka. Przygotowując wykłady poszerza swoje kwalifikacje, szukając przy tym nowych rozwiązań w zakresie leczenia dietetycznego.

Zobacz więcej...

Natalia Bubrowska

Dyplomowany Dietetyk (Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia), a także absolwentka Uniwersytetu Jagiellońskiego na kierunku Zdrowie Publiczne. Obecnie realizuje studia doktoranckie na Wydziale Farmaceutycznym UJ w Zakładzie Bromatologii, który zajmuje się badaniem żywności. 

Zobacz więcej...